Hoe worden de led kaarsen gemaakt?

De ledkaarsen zijn gemaakt door de onderkant van de kaars (waar de batterijen in gaan) met een draad te verbinden met het lichtje. Daar omheen is de wax gegoten. De kaars ziet er dus echt uit en voelt ook zo. Het lichtje heeft een mooi subtiel flikkerend effect, waardoor het dezelfde sfeer creëert als een echte kaars. De waxinelichtjes zijn niet van echte wax gemaakt. 

Hoe werkt de timer op de led kaarsen?

In alle led kaarsen zit een timer, behalve in de roze en groene kaarsen. De timer houdt in dat de kaarsen 6 uur aan blijven staan en dan gaan ze uit. Vervolgens gaan ze na 18 uur weer aan. In de waxinelichtjes en dinerkaarsen zit een automatische timer; als je ze aanzet staan ze gelijk op timer. 

In de grotere kaarsen zitten 3 standen: aan, uit en timer. Daar moet je ze dus op timer zetten en dan gaan ze automatisch na 6 uur uit. 

Welke batterij heb ik nodig voor de led kaarsen?

In elke kaars gaat een andere soort batterij. Per product staat aangegeven welke batterij erbij hoort. De meeste die gebruikt moeten worden zijn AA, AAA of CR0232.

Kunnen de kaarsen breken?

Ja, de kaarsen kunnen breken. Ze zijn van dezelfde wax gemaakt als echte kaarsen. Dus als ze te hard vallen of verkeerd terecht komen dan kunnen ze bereken. 

Kunnen de kaarsen smelten?

Ja, de kaarsen kunnen smelten. Ze zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als echte kaarsen. Dus als het te warm wordt kunnen de kaarsen smelten. Zorg er daarom voor als de zon (fel) schijnt dat je ze niet in het raam zet of buiten in de tuin, want als het te warm wordt kunnen de kaarsen smelten. Het advies is dan ook als het lichter wordt en de zon meer gaat schijnen tegen het einde van de winter / begin van de lente de kaarsen niet meer in het raam te zetten en/of buiten. 

Ik heb buiten kaarsen in de regen laten staan en nu doen ze het niet meer. Wat kan ik doen?

Buiten kaarsen zijn gemaakt van plastic en hebben een extra bescherming bij de batterij (een andere afsluiting). Hierdoor zijn ze beter bestand tegen verkleuring en de weerelementen. Ze zijn echter niet 100% waterdicht en hebben een IP-waarde 44. Het advies is om ze met veel regen en/of slecht weer binnen / droog te zetten. Door water kunnen de kaarsen beschadigen. Dit valt niet onder de garantie.

Wat zijn de voordelen van led kaarsen?

De voordelen van led kaarsen zijn:

- Ze blijven altijd de mooie vorm behouden (het lelijke afdruipende effect blijft je bespaart ;));

- Je kunt ze gewoon aandoen waar de kids en huisdieren bij zijn, want er is geen gevaar meer voor vuur (eindelijk weer meer sfeer in huis!);

- Je kunt ze gewoon uitdoen door knop, waardoor de vieze geur bij het uitblazen van de kaars je bespaart blijft;

- Je doet er veel langer mee dan met normale kaarsen;

- Ze stoten geen fijnstof af, waardoor het een gezonde keuze is;

- Ze blijven mooi staan in je interieur. 

Passen de kaarsen in alle kandelaren?

Helaas niet in alle kandelaren. Onze ledkaarsen hebben een diameter van 2,5 cm. Wil je zeker weten of het past? Meet dan even de diameter van je kandelaar! 

Zijn alle kandelaren ook geschikt voor normale kaarsen?

Alle kandelaren in onze shop zijn geschikt voor onze led kaarsen, maar ook voor normale kaarsen. 

Ik heb vorig jaar waxinelichtjes besteld en nu weer en er zit verschil in. Krijg ik nu mijn geld terug of een vervangend artikel?

Dat kan kloppen. Medio december 2022 zijn we overgestapt op waxinelichtjes van ons eigen JUNO-merk. Deze waxinelichtjes kunnen iets witter van lichtje zijn. Je kunt helaas geen vervangend artikel krijgen of je geld retour, tenzij je nog binnen de retour termijn zit. Op het moment van je bestelling heb je het juiste beschikbare artikel ontvangen. Het is vervelend als het verschilt, maar dat hoort nu eenmaal bij vernieuwing en verbetering van producten.

Ik heb vorig jaar beige kaarsen gekocht en nu weer, maar er ze verschillen van kleur. Krijg ik nu mijn geld terug of een vervangend artikel?

Sinds medio december 2022 hebben we beige kaarsen van ons eigen JUNO merk in het assoirtment. Tijdens de overgangsperiode verkopen we twee soorten beige swirl kaarsen. Bij je bestelling houden we daar altijd rekening mee en zorgen we dat je alles in dezelfde kleur krijgt. Helaas kunnen we met vorige bestellingen geen rekening houden. Het kan dus zijn dat er kleurverschil is. Helaas kunnen we je oude bestelling niet vervangen door de nieuwe items, omdat je op dat moment het beschikbare product hebt binnengekregen. Je nieuwe bestelling kun je natuurlijk wel retourneren, mits binnen de retourtermijn. Mocht je voor het plaatsen van je bestelling twijfelen of vragen hebben, dan mag je altijd mailen naar info@junofires.nl. We vinden de situatie ook vervelend, maar dit is helaas niet te voorkomen met vernieuwing en verbetering van de producten. Daarom informeren we je hier ook over.

Ik heb vorig jaar zwarte swirl dinerkaarsen besteld. Nu besteld ik ze weer en ze zijn heel anders. Wat nu?

De zwarte swirl dinerkaarsen hebben een nieuw en verbeterd design. Het klopt dus dat ze er anders uitzien dan de ‘2022 versie’. Mocht je niet blij zijn met de nieuwe swirls, dan mag je die uiteraard binnen de retourtermijn retourneren. Het is helaas niet mogelijk om de ‘2022 versie’ om te ruilen voor de nieuwe zwarte swirls. Je hebt in je bestelling van 2022 de op dat moment beschikbare producten ontvangen. Dat ze nu een nieuw design hebben betekent niet dat je recht hebt op vervangen van het andere product. Mocht je voor je bestelling vragen hebben over de zwarte swirls, stuur dan even een mailtje naar info@junofires.nl. 

Als ik de kaarsen toch niet mooi vindt, mag ik ze dan retour sturen?

Als je de kaarsen hebt ontvangen en je bent niet tevreden, dan mag je ze binnen 14 dagen retour melden. Retourkosten zijn voor eigen rekening. Je kunt de producten retour sturen als ze nog ongeopend in de originele verpakking zitten. Meer informatie over retourneren vindt je op de pagina 'Verzenden en retourneren'. 

Ik heb een klacht over mijn bestelling, waar kan ik die heen sturen?

We vinden het heel jammer dat je niet tevreden bent over je bestelling en we willen je graag helpen. Stuur ons even een mailtje op info@junofires.nl en we zoeken naar een geschikte oplossing! 

Mijn bestelling is kapot aangekomen. Wat moet ik nu doen? 

Dat is heel vervelend! Stuur ons dan zo snel mogelijk na ontvangst een mailtje en foto van de beschadiging. Dan zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk een nieuw product ontvangt.