Hoe werkt de timer bij led kaarsen?

Hoe werkt de timer bij ledkaarsen?

Led kaarsen met timer. Dat klinkt helemaal top, maar hoe werkt het dan eigenlijk? Dat leggen we je uit in deze blog!

Timer op vlamloze kaarsen

In alle led kaarsen in de shop zit een timer, behalve in de groene en roze led stompkaars. Met de timer aan staan de led kaarsen 6 uur aan en dan gaan ze vanzelf. Vervolgens gaan ze weer automatisch na 18 uur aan. Dat betekent dat ze elke dag om dezelfde tijd aan gaan. En daar hoef je niks voor te doen! Nouja, ze wil de eerste keer op timer aanzetten natuurlijk ;)

Dus als je om 17:00 uur de led kaarsen met timer aan zet, dan gaan ze 's avonds om 23:00 uur weer uit. De volgende dag springen ze weer om 17:00 uur aan!

Hoe zet je de timer bij ledkaarsen aan?

Bij de verschillende soorten ledkaarsen gaat de timer verschillend aan. In de waxinelichtjes en dinerkaarsen zit een automatisch timer. Dat betekent dat er geen aparte timerknop op zit. Deze kaarsen zet je aan en dan staat automatisch de timer aan. 

Op de led stompkaarsen en de grote rustieke ledkaarsen zit wel een timer knop. Onderop de kaars kun je het schuifje zetten op: AAN - UIT - TIMER. Schuif je 'm dus op timer, dan gaan ze na 6 uur uit en na 18 uur weer aan. 

Wat als ik geen timer bij de ledkaarsen wil gebruiken?

Het is natuurlijk heerlijk als je op de bank gaat zitten en alle kaarsen staan al aan, maar soms heb je geen timer nodig. In de zomer en lente is het minder lang donker en wil je de kaarsen misschien niet zo lang aan hebben. Dan kun je alle kaarsen handmatig aan en uit zetten. 

De theelichtjes en dinerkaarsen led zet je dan weer uit. De stompkaarsen schuif je bij het aanzetten op AAN en als je ze weer uit wilt zetten op UIT. Zo simpel is het!

Hieronder zet ik de belangrijkste kenmerken van de timer onder elkaar:

  • Timer = 6 uur aan en 18 uur uit
  • Elke dag op het tijdstip aan
  • Theelichtjes en dinerkaarsen hebben geen aparte timerknop
  • Stompkaarsen hebben wel een aparte timerknop

Alle ledkaarsen met timer shop je hier!. 

 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...