Hoe werken led kaarsen?

Hoe werken ledkaarsen?

Led kaarsen zijn hip en worden steeds populairder, maar hoe werken ze nu eigenlijk? In deze blog vertellen we je daar meer over!

Bewegend vlammetje bij ledkaarsen

De eerste soort ledkaarsen zijn de kaarsen met een bewegend vlammetje. Deze zijn gemaakt van plastic of rustiek. De kaarsen hebben bovenin een gat waar het bewegend vlammetje in is geplaatst. In de kaars zelf zit het lampje. 

Het lampje schijnt door het gat heen naar het bewegend vlammetje. Het licht zelf flikkert niet. Doordat het lampje in de kaars zit zie je die ook vaak door de kaars heen. 

Onder de kaars zit een vakje waar je de batterijen in kunt doen. Dat is vervolgens verboden met het lampje en zo gaat het lampje branden. 

Flikkerend lichtje bij ledkaarsen

De tweede soort led kaarsen zijn die zonder bewegend vlammetje, maar met flikkerend lichtje. Bij deze led kaarsen zit het lichtje niet in de kaars, maar in het vlammetje zelf. Het vlammetje beweegt niet maar het lichtje zelf flikkert niet. Het voordeel hiervan is dat je het lampje dus niet door de kaars heen ziet. De flikkering geeft een realistischere sfeer dan een bewegend vlammetje. 

Ook hier zit onderaan een batterij die met een draad verbonden is aan het lampje. 

In elke soort ledkaarsen gaan andere batterijen. Lees hier welke batterijen je nodig kunt hebben! 

Shop hier onze ledkaarsen!

 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...