Kunnen kaarsen buiten staan?

De lente en zomer komen er weer aan en we gaan weer heerlijk genieten van het buitenleven. Tijdens een gezellige zomeravond is er niets vervelender dan kaarsen niet continu uitgaan door de wind of kaarsvet op je tuintafel. Daar hebben wij een oplossing voor: buitenkaarsen! In deze blog nemen we je mee in het buitenleven en voor welke kaarsen je het beste kunt kiezen voor een sfeervolle avond.

Kunnen kaarsen buiten staan?

Alle kaarsen kunnen in principe buiten staan, maar niet alle kaarsen kunnen daar even goed tegen. Je hebt namelijk kaarsen die beter voor binnen zijn (kaarsen van wax) en kaarsen die speciaal gemaakt zijn voor buiten. Voor de gezellige zomeravonden in de tuin kies je uiteraard voor de laatste. Hieronder lichten we toe waar je op moeten letten.

Kaarsen voor binnen

Kaarsen van wax zijn in principe gemaakt voor binnen. Dat geldt voor zowel echte kaarsen als led kaarsen. Dat komt omdat wax heel kwetsbaar is en niet bestand is tegen de weerelementen. Wax kan namelijk snel beschadigd raken door wind en regen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afbreken van stukjes kaars. Ook bij hitte heb je kans dat de wax smelt en de kaars hierdoor vervormd. Als je witte kaarsen buiten zet dan zullen ze heel snel verkleuren naar een gele/groenige kleur. En dat is zonde en niet wat je wilt!

Kaarsen voor buiten

Daarom zijn er speciale kaarsen voor buiten gemaakt. Zodat je de gezellige sfeer ook tijdens de zomeravonden hebt. Sommige buitenkaarsen kun je zelfs als tuinverlichting gebruiken.

Wat maakt dat kaarsen gemaakt zijn voor buiten? Allereerst zijn ze niet gemaakt van wax, maar van plastic. Zo zijn ze beter bestand tegen de weerelementen en zullen ze minder snel beschadigen en/of verkleuren. Daarnaast zit er aan de onderkant van de kaars een speciale afsluiting voor de batterijen. Je wilt namelijk niet dat de batterijen in aanraking komen met water. Zo zijn ze beter beschermd.

Op alle buiten kaarsen in onze collectie zit ook een timer waardoor ze automatisch aan en uit gaan. Ook tijdens de zomer hoef je dus nergens meer aan te denken! De timer houdt in dat de kaarsen 6 uur aan staan, uitgaan en vervolgens na 18 uur weer aan. Ze gaan dus elke dag op dezelfde tijd aan.

Kunnen buiten kaarsen tegen regen?

Hoewel ze buiten kaarsen heten en dus meer geschikt zijn voor buiten dan kaarsen van wax, is ons advies niet om ze de hele zomer buiten te laten staan. Onze buitenkaarsen hebben namelijk een IP-waarde van 44, wat betekent dat ze niet helemaal waterdicht zijn. Als het dus gaat regenen doe je er het beste aan om de kaarsen even droog te zetten. Zo weet je zeker dat ze niet kunnen beschadigen!

Wil je meer weten over ledkaarsen?

Wil je graag nog meer informatie lezen over ledkaarsen? Lees dan vooral onze andere blog: Wat zijn de voordelen van ledkaarsen?. In deze blog staan nog vele andere voordelen en positieve punten aan het hebben van LED kaarsen!

Ben je benieuwd naar onze buitenkaarsen?

We hebben verschillende buitenkaarsen in onze collectie. Je kunt ze hier shoppen.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...