Hoe lang brandt een led kaars?

Hoe lang brandt een led kaars?

Je bent op zoek naar een veilig alternatief voor echte kaarsen en je bent aan het verdiepen in de wereld van ledkaarsen. Wij helpen je daarbij, want wij zijn de led kaarsen expert! Een van de vragen die je hebt is hoe lang led kaarsen branden. Die vraag beantwoorden we in deze blog!

Batterij en levensduur van led kaars 

We moeten 2 dingen bij led kaarsen onderscheiden; de brandduur van de batterijen en de levensduur van de ledkaars. In deze blog vertellen we meer over de batterijen. De batterijen zorgen ervoor dat de ledkaarsen een bepaalde tijd branden en de levendsduur zijn de branduren van het lampje in de kaars totdat die op zijn. 

Batterijen in led kaarsen

Voor de brandduur van de batterijen voor de neppe kaarsen zijn er 2 groepen batterijen; de AA en AAA batterijen en de platte ronde batterij CR2032. De AA en AAA batterijen hebben een gemiddelde brandduur van 200 uur. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de batterij. Het kan dus meer of minder branduren zijn. De ronde platte batterij heeft een gemiddelde brandduur van 80 uur. Ook dit weer afhankelijk van de kwaliteit van de batterij. 

Levensduur led kaars 

Dan hebben we ook nog de totale levensduur van de ledkaars. In de kaars zit een lampje die - net als bij normale lampen - een totale levensduur heeft. Daarna zul je de kaarsen moeten vervangen omdat het lampje op is. De kaarsen van JUNO hebben een gemiddelde levensduur van 7.500 - 10.000 branduren. Bij elk product op de site staat de levensduur vermeldt. 

Hoe lang brandt een led kaars?

Op een batterij brandt de ledkaars 80 of 200 uur (afhankelijk van de batterij). De totale levensduur van een led kaars ligt tussen de 7.500 - 10.000 branduren. 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...